Zoeken

Het Kleurenmonster: Voorlezen

Bijgewerkt: jun 7

In deze blog vind je suggesties voor voorlezen rondom het thema Het Kleurenmonster.

Algemene tips voor bij het voorlezen vind je in mijn blog: Interactief voorlezen.


Het kleurenmonster

Auteur: Anna Llenas

Illustrator: Anna Llenas

Uitgeverij: De Vier Windstreken

Prijs: €14,95

Je kunt het boek hier bestellen.


Samenvatting:

Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Met de hulp van een meisje probeert hij alle emoties die hij voelt een eigen plek te geven. Voor jonge kinderen zijn gevoelens vaak iets abstracts. Ze voelen van alles, maar kunnen dit niet onder woorden brengen. In dit boek worden de gevoelens uit elkaar gehaald en door middel van kleuren geduid. Ze krijgen elke een eigen potje. Zo is blijdschap geel, bang zwart, verdrietig blauw, boos is rood, kalmte is groen en verliefd roze.


Lessuggesties:


  • Wikkel van alle kleuren die in het boek voorkomen een draad om een pluche of geplastificeerd kleurenmonster en verstop het monster met het boek ergens in de klas. Maak de gele draad iets langer en maak met het uiteinde een spoor van het monster naar de kring. Volg deze samen met de kinderen en ontdek zo het monster en het boek.

Van het boek is ook een pop-up versie.


Verder zijn er ook poppen te koop van alle Kleurenmonsters. Je kunt ze hier bestellen.


Ik heb zelf gehaakte Kleurenmonsters, maar je kunt ze natuurlijk ook van stof, vilt of washandjes maken. Voorbeelden vind je hier.Het boek is overigens ook al eerder uitgegeven met de titel: De kleur van emoties.Hier vind je meer achtergrondinformatie over voorlezen bij kleuters.

Kijk voor meer suggesties ook eens op mijn Pinterest.

Heb jij nog leuke suggesties ? Laat ze in een reactie achter!

0 keer bekeken

© 2019 by juf Angelique. This website has been designed using resources from Freepik.com