Zoeken

Thema de postbode/post: Logisch denken

In deze blog geef ik je lessuggesties rondom logisch denken bij het thema de postbode/post.


Classificeren

De postbode:

Nodig: Verzamel allerlei soorten post (enveloppen in verschillende groottes), een zak.

Er ligt een grote zak in de kring. De postbode is deze zak bij het bezorgen van post op school vergeten. Wat zou er allemaal in de zak zitten? Bespreek wat de postbode allemaal rondbrengt. Bespreek het werk van de postbode. Wat gebeurt er wanneer wij een kaart, brief of uitnodiging aan iemand willen sturen en deze in de rode brievenbus doen?

We keren de zak om. Misschien kunnen we de postbode helpen bij het rondbrengen van de post. Wat zit er in de zak? Wat zijn de verschillen? We gaan de post sorteren.

De kinderen mogen zelf bedenken hoe ze dit kunnen doen, bijv. op soort, grootte of kleur. Ze maken stapeltjes. Leg ze in hoepels. Van welke zijn er het meest/minst?

Op alle brieven en enveloppen staat een cijfer van 1 tot en met 5. Dit zijn de huisnummers. De postbode kan zien op welk huisnummer de post bezorgd moet worden.

In de klas staan 5 brievenbussen met nummers van 1 tot en met 5.

De kinderen brengen de post naar de goede brievenbus.Hier vind je meer achtergrondinformatie over logisch denken bij kleuters.

In mijn blog: Logisch denken, vind je allerlei activiteiten rondom logisch denken die bij ieder thema (aan te passen) en te gebruiken zijn.

Kijk voor meer suggesties ook eens op mijn Pinterest!

Heb je zelf ook nog leuke suggesties? Laat dan een reactie achter!


© 2019 by juf Angelique. This website has been designed using resources from Freepik.com