Zoeken

Thema de bakker: Gecijferdheid

Bijgewerkt: mei 2

In deze blog geef ik je suggesties voor kringactiviteiten rondom gecijferdheid bij het thema: de bakker.


Allerlei

Brood:

Nodig: Een zak brood.

Leg een zak brood in de kring. Hoeveel boterhammen zouden er in deze zak zitten?

Laat alle kinderen schatten. Schrijf de schattingen ook op een groot vel papier en turf.

Ga het brood tellen. Wie had gelijk? Kun je alle kinderen in de kring een boterham geven? Wie denkt van wel? Wie denkt van niet? Hoe kunnen we daar achter komen?

Tel de kinderen in de kring en de boterhammen of geef iedereen een snee.

Blijft er brood over? Kunnen we iedereen nog een snee geven? Kunnen we ook delen?

Los vervolgens ook rekenverhaaltjes met de kinderen op. Bijvoorbeeld: ik heb 5 sneeën brood. Ik eet er 2 op. Hoeveel heb ik er dan nog? Ik eet 4 sneeën brood. 3 Met hagelslag en 2 met kaas. Hoeveel sneeën met kaas eet ik? Of ik eet 4 sneeën brood. Op 1 snee doe ik pasta. Op de andere sneeën doe ik vlees. Op hoeveel sneeën doe ik vlees?


Rekeninzicht: Splitsen/delen

Een eierkoek delen:

Nodig: Een eierkoek.

Kun je een eierkoek delen met 2 kinderen? Hoe doe je dat dan? En met 4 kinderen?

Hoeveel stukjes heb je als ik de eierkoek nu nog een keer doorsnijd? Kun je 2 eierkoeken delen met 4 kinderen? enz.In de volgende blogs vind je allerlei activiteiten rondom gecijferdheid die bij ieder thema (aan te passen en) te gebruiken zijn:

Gecijferdheid: Tellen

Gecijferdheid: Getalbeelden

Gecijferdheid: Getalkaarten/-symbolen

Gecijferdheid: Rekeninzicht


Meer achtergrondinformatie over gecijferdheid op deze website vind je hier.

Kijk ook eens op mijn Pinterestbord!


Heb jij zelf ook nog leuke suggesties? Laat het in een reactie weten!

© 2019 by juf Angelique. This website has been designed using resources from Freepik.com