Zoeken

Het Kleurenmonster: SEO/emoties (overige)

Bijgewerkt: 2 dagen geleden

In deze blog vind je een verzameling lessuggesties om de emotionele ontwikkeling van jonge kinderen binnen het thema Het Kleurenmonster te stimuleren.


Kalm zijn

Het Kleurenmonster is kalm:

Leg het Kleurenmonster in een handdoek, stoeltje of bedje samen met een pot met groene cirkels in de kring. Hij voelt zich lekker rustig. Houd vervolgens een leergesprek over kalmte:

Wat is kalmte?

Hoe kun je laten zien dat je kalm bent?

Wie voelt zich vandaag ook kalm?

Wat maakt jou kalm en rustig?

Wanneer zou jij de kalmte willen opzoeken?

Hoe reageren andere mensen als jij kalm bent?

Hoe kun je iemand anders rustig maken?

Je ademhaling voelen:

Vraag de kinderen ook eens rustig op de grond te gaan liggen en zet een relaxmuziekje op. Voelen ze hun ademhaling? Zie je dat je buik steeds groter wordt als je uitademt? Welk gevoel is er in je buik? Vraag na afloop hoe de kinderen zich voelden, waar ze aan dachten, hoe ze zich voelden en hoe ze het vonden?

Op de rug tekenen:

Laat de kinderen in tweetallen zitten. Het ene kind gaat met zijn rug naar het andere kind zitten. Zet een rustig muziekje op. Vertel dat het Kleurenmonster lekker rustig in zijn hangmat op het strand ligt en laat het ene kind bij het andere kind met zijn vinger de zon op de rug tekenen totdat de muziek stopt. Hierna wisselen de kinderen.
Onder het tabblad SEO op deze website vind je meer achtergrondinformatie over de emotionele emotionele ontwikkeling bij kleuters.

Kijk voor meer suggesties ook eens op mijn Pinterest

Heb je zelf ook nog leuke suggesties? Laat dan een reactie achter!


s

© 2020 by juf Angelique. This website has been designed using resources from Freepik.com