Zoeken

Het Kleurenmonster: Beeldende vorming/tekenen

Bijgewerkt: nov 7

In deze blog geef ik je allerlei suggesties voor tekenen rondom het thema Het Kleurenmonster.


Houtskool

Opdrachten met houtskool:

  • Teken met houtskool het bange kleurenmonster.

Potlood:

Opdrachten met potlood:

  • Leer de kinderen stap voor stap een kleurenmonster tekenen. Laat ze er ook allemaal een situatie bij tekenen waarom het kleurenmonster zich zo voelt.


  • De kinderen tekenen zichzelf boos, verdrietig, blij enz.... Ze kunnen ook tekenen waarvan ze boos, verdrietig, blij enz worden. De voorbeelden kun je hier downloaden.


  • Geef de kinderen een tekenblad met daarop 7 potjes en laat ze er kleurenmonsters in tekenen: eentje in de war, eentje blij, eentje boos, eentje verdrietig, eentje bang, eentje kalm en eentje verliefd. Het voorbeeld kun je hier downloaden.


  • Geef de kinderen een tekenblad met daarop het meisje uit het boek van het kleurenmonster en laat ze er het kleurenmonster bij tekenen. Het voorbeeld kun je hier downloaden.

Tekenen op muziek:

Opdrachten met muziek:

  • Laat de kinderen tekenen op verschillende muziekstukken: een blij, verdrietig, eng, kalm, romantisch of boos muziekstuk. Je kunt er ook voor kiezen om ze samen te laten tekenen (bijv. samen boos ruzie maken op papier).Klik hier voor nog meer tekenwerkjes rondom het Kleurenmonster.Onder het tabblad motoriek op deze website vind je meer achtergrondinformatie over de motorische ontwikkeling bij kleuters. Kijk voor meer suggesties ook eens op mijn Pinterest

Heb je zelf ook nog leuke suggesties? Laat dan een reactie achter!


© 2020 by juf Angelique. This website has been designed using resources from Freepik.com