Zoeken

Dino's: SEO/sociale vaardigheden

Bijgewerkt: apr 4

In deze blog vind je een verzameling lessuggesties om de sociale ontwikkeling van jonge kinderen bij het thema dino's te stimuleren.Activiteiten: Samenwerken


Elkaar helpen:

Je hebt nodig:

- Een ei

De kinderen moeten in tweetallen een dino of een dino ei naar de overkant brengen zonder deze vast te houden. Welk tweetal krijgt dit als eerste voor elkaar?


De dinoparkbewaker:

Je hebt nodig:

- Stoelen

In de kring wordt van een aantal stoelen een grens gemaakt. Tussen de stoelen zijn één of meerdere openingen. Eén kind is dinoparkbewaker en krijgt een blinddoek om.

Een ander kind is dino en krijgt ook een blinddoek en moet door een gat in de grens zien te komen. Dit hoeft dat kind niet alleen te doen, iemand met de ogen open mag hem/haar leiden. Wel zonder woorden!

De dinoparkbewaker mag immers niet horen waar de dino zich bevindt.


De vloer is lava:

Je hebt nodig:

- Stoelen

De kinderen zijn dino's. Ze zitten op stoelen in een kring en schuiven de stoelen zo dicht mogelijk tegen elkaar. Nu gaan de kinderen op de stoelen staan. Ze staan op een brug met veel rotte planken ertussen. Deze kunnen ieder moment breken en dan vallen de kinderen in de lava. De leerkracht haalt telkens een stoel weg. De kinderen moeten nu bij elkaar op de stoel gaan staan en elkaar stevig vasthouden. De kinderen moeten erop vertrouwen dat ze elkaar niet laten vallen. Het spel stopt wanneer iemand van de brug valt.


Onder het tabblad SEO op deze website vind je meer achtergrondinformatie over de sociale ontwikkeling bij kleuters.

Kijk voor meer suggesties ook eens op mijn Pinterest

Heb je zelf ook nog leuke suggesties? Laat dan een reactie achter!36 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven